Невесињска олимпијада од 8. до 15. августа

Овогодишња 146. Невесињска олимпијада одржаће се од 8. до 15. августа уколико то епидемиолошке прилике дозволе, одлучено је данас на састанку Организационог одбора ове спортско-културне и туристичке манифестације.


Организатори су потврдили да спортски програм и наградни фонд остају на нивоу из 2019. године. Традиционални сабор традиције и витештва прошле године је због пандемије корона вируса обиљежен само са симболичним садржајима.Спортисти из земље и региона имаће прилику да се огледају у преко 40 дисциплина, а они најбољи освојиће медаље и вриједне новчане награде. Укупан новчани наградни фонд износиће око 35.000 КМ при чему је приближно половина ове суме резервисана за побједнике три галоперске трке које се више од једног вијека одржавају на Братачком лугу.

На данашњем састанку одлучено је и да Атлетски митинг буде одржан у недјељу 8. августа, Сајам прехрамбених производа и ручних радиности у суботу, 14. августа када ће бити уприличено и свечано отварање Олимпијаде.

Поред тога ову манифестацију прати низ других културних и туристичких садржаја као што су Фестивал младих гуслара, Мала олимпијада и Олимпијски квиз што ову августовску светковину чини препознатљивом у региону.

Централни догађај 146. Невесињске олимпијаде са коњским тркама и традиционалним и витешким дисциплинама биће одржан у недјељу 15. августа на Братачком лугу.

Херцеговинапресс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО