Вукановић: „Кажете да хоџе арлаучу па онда одете у Анталију по турске маркице“

Народни посланик Небојша Вукановић је колегама из Скупштине Републике Српске на почетку данашње сједнице поново очитао лекцију о понашању и моралу, а оштре поруке биле су усмјерене углавном на владајућу коалицију.
Затражио је да се у дневни ред сједнице уврсти разрјешење предсједавајућег Скупштине Небојше Чубриловића, а приликом образложења свог захтјева казао је да је Народна скупштина РС-а обезвријеђена понашањем посланика и непоштовањем одлука ове институције.

“Колико пута смо ми овђе подизали тензије у цијелом региону и онда се те одлуке ставе у ладицу. Од чувеног референдума до одлуке да ће делегати у Дому народа Парламента Босне и Херцеговине бојкотовати одлучивање. Та одлука је и данас на снази и не поштује се. Дајте да је ставимо ван снаге”, рекао је он.

Затим је Чубриловићу поручио да обрати пажњу на колеге предсједавајуће скупштина у региону и на начин на који они воде сједнице.

“Погледајте црногорски и хрватски парламент, како тамо представници Скупштине воде омогућену расправу између посланика, и унутар власти и опозиције. Ви сте промијенили пословник да бисте ушуткали опозицију. Мени сте забранили да уђем у Скупштину због боје антилоп ципела и ја сам то поштовао, али ако од нас тражите боју ципела, онда ми од вас тражимо да поштујете овај дом”, навео је.

Говорећи о непоштивању скупштине ентитета надовезао се и на понашање Милорада Додика и СНСД-а, њихове срамотне акте и контрадикторности у политици.

“Морамо поштовати одлуке које доносимо, а не да кажемо само ‘ми гласамо и ми смо против СДА’. Јесте ви против османизма, против ширења Турске на Балкану? Вријеђате народ тако што ваш представник каже да хоџе арлаучу и да му смета велики број џамија у Сарајеву, а онда одете у Анталију и добијете турску маркицу и потпишете да немате ништа против БиХ пута у НАТО. Сад се не бојите Бошњака, сад вам је Ердоган брат”, рекао је Вукановић.

Још је поручио да се владајућа коалиција поиграва свим јавним институцијама, да се понашају као да је то “њихова прћија” и да све претварају у “своје породично стабло”, а да исто желе учинити и с Народном скупштином Републике Српске.

Извор: Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО