Отац Гојко Перовић за А1: Црква нема везе са вођењем Владе Здравка Кривокапића!

Ректор цетињске Богословије свештеник Гојко Перовић саопштио је да оног момента када је Здравко Кривокапић постао мандатар, а посебно када је постао премијер, он више нема никакве организационе копче са Црквом, односно да Црква стоји иза њега и вођења политике његове Владе.

“Црква нема везе са вођењем Владе Здравка Кривокапића, саопштио је у емисији „У жижи“ на ТВ А1 ректор цетињске Богословије Гојко Перовић.

„Неумјесно је што нас сада неки позивају у простор гдје нам није мјесто. Политичка партија је комад цјелине, а црква је цјелина која све обједињује и позива на јединство“, казао је Перовић.

Он је саопштио да Цркви није мјесто у политичког животу Црне Горе.

„Ако је било прошле године због оног антицрквеног и антиуставног закона, више није“, истакао је Перовић.

На питање зашто га многи оптужују да је дио Прве и Друге фамилије, Перовић каже да плаћа цијену превеликог јавног експонирања током литија.

„Плаћам цијену што сам био један од брбљивијих попова током литија. Јавно сам се ангажовао, можда и преко мјере, али сам знао шта је бивша власт хтјела са црквом да уради. Они су хтјели да ставе цркву под своје. Предсједник државе Мило Ђукановић је рекао пред парламентарне изворе да хоће да направе нову цркву, а то је директно кршење Устава који јасно каже да су црква и држава одвојене“, навео је Перовић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО