Политичка нестабилност у Црној Гори: Кривокапић напустио сједницу

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је синоћ да неће поднијети оставку на ту функцију и позвао посланике да иницирају његову смјену.

Кривокапић је то рекао новинарима у холу Скупштине Црне Горе, након што је напустио засједање на коме се расправљало о његовој иницијативи за смјену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића због његових ставова о Сребреници.

Он је додао да је пут јасан: „Можете тражити повјерење Влади или можете ићи на нове изборе“, преноси РТЦГ.

Кривокапић је оцијенио да је можда дошло вријеме да Црна Гора бира, како је навео, најбољи пут.

„Једини пут који Црну Гору може повести у извеснију будућност је оно што раде жртве, а то су чланови Владе, на чијем сам ја, стицајем околности, челу“, рекао је Кривокапић.

Он је говорећи о иницијативи за смену Лепосавића рекао да је предложио „оно што је потпуно природно“, а то је да тражи изјашњавање о поверењу једном министру и да је по Уставу испоштовао процедуру.

Он је критиковао и рјешења у Уставу, јер, како је казао, мисли да у другим уставима постоји другачији начини рјешавања тог проблема.

На питање зашто није сачекао Скупштину за именовање директора Агенције за националну безбједност (АНБ), Кривокапић је рекао да је то урадио зато што је то још једна опструкција.

„Ми смо благовремено упутили захтјев Скупштини да достави своје мишљење“, навео је Кривокапић.

Додао је да је директор АНБ-а човјек свих грађана и да је то што га је он предложио друго питање.

„Он треба да ради у интересу свих нас, не мене као премијера, не било које партије“, поручио је Кривокапић.

Упитан зашто је Влада дала агремане за дио амбасадора без сагласности предсједника државе Мила Ђукановића, Кривокапић је рекао да су урадили све што је до њих.

Он је навео да су два пута обавили консултације, да је то став који није нигде написан и нагласио да су желели да покажу добру вољу. „Да продискутујемо о оним кандидатима који су по нама каријерне будуће дипломате“, поручио је Кривокапић.

Посланик и један од лидера владајућег Демократског фронта Милан Кнежевић у парламентарној расправи поручио је данас Кривокапићу да какав год био исход гласања о разрјешењу министра Владимира Лепосавића, он више неће бити премијер.

„Ако сутра будете са ДПС-ом сменили Лепосавића нисте премијер, а ако га не будете смјенили нисте више премијер“, рекао је Кнежевић.

Гласање данас

Иначе, посланици црногорског парламента требало би данас да се изјасне о иницијативи за разрјешење министра Лепосавића.

Вијести


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО