МЕДИЈИ: Кривокапић је већ бивши премијер

ПОДГОРИЦА – Данашње гласање о опозиву министра правде Владимира Лепосавића у Скупштини Црне Горе показаће размјере кризе актуелне владе премијера Здравка Кривокапића.

Дио црногорских медија спекулише да је актуелни премијер “већ бивши” и да је извјесно да ће га замијенити предсједник Демоса Миодраг Лекић.

Консултације о томе већ су незванично почеле унутар три коалије, које творе скупштинску већину, сазнају “Новости”.

“Данас ћемо обавијестити јавност о наредним потезима, али је јасно да уколико с ДПС-ом буде смијењен министар Лепосавић, премијер Кривокапић нема више легитимитет”, рекао је за тај лист један од лидера ДФ Милан Кнежевић.

И подгорички портал “Борба” пише да су представници парламентарне већине већ започели неформалне разговоре око рјешавања политичке кризе изазване повлачењем подршке Кривокапићу.

Позивајући се на више извора, портал пише да ће ти разговори наредних дана бити интензивирани у правцу конкретизације будућег дјеловања и нова кадровска комбинаторика.

“Премијер Здравко Кривокапић је већ сада бивши, а њега би могао да замијени Миодраг Лекић, један од лидера коалиције ‘Мир је наша нација’ (Алексе Бечића)”, пише “Борба“.

Лекић би, кажу, имао пуни мандат за састав нове владе у коју би ушли сви лидери парламентарне већине.

Лекић, који био амбасадор СРЈ у Риму, је, тврди портал, прихватљив је за све посланичке клубове парламентарне већине.

Н.Н


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО