Предсједништво БиХ у Анталију води 29-члану свиту, на рачун грађана путују и супруге

Чланови Предсједништва БиХ у четвртак и петак судјеловат ће на Самиту Процеса за сарадњу у Југоисточној Европи (СЕЕЦЕП), који се одржава у Анталији. Из БиХ најављена је велика делегација међу којом су чак и супруге чланова Предсједништва БиХ

Делегација Милорада Додика отишла је данас, а с њима у друштву предсједникова љепша половица – супруга Сњежана.

Предсједавајући Предсједништва БиХ одлучио је са својом свитом кренути дан раније, дакле данас, авионом из Бање Луке директно за Анталију.

Са Додиком путују и три савјетника (Ана Тришић-Бабић, Перо Симић и Бранислав Окука) те четири члана осигурања.

Чланови Предсједништва БиХ из реда бошњачког и хрватског народа немају „приватни“ авион попут колеге Додика, па ће они морати пресједати у Истанбулу на путу за Анталију. За сва три члана Предсједништва БиХ је резервисан и ВИП салон/третман на аеродрому у Анталији.

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић такођер је одлучио повести супругу у познато турско љетовалиште. С обзиром да је коронавирус спласнуо, а мјере попустиле, чини се да је идеална прилика да се на рачун буџета БиХ плати путовање и смјештај за Вилдану Џаферовић.

Уз њих иду и четири члана осигурања те шеф кабинета и савјетник – Дамир Џанко и Харис Имамовић.

Што се тиче Жељка Комшића он у својој делегацији води шефа кабинета и два савјетника – Амира Ибровића, Ферида Мушића и Маријану Хрвић-Шикуљак, а ту су и четири члана осигурања. Комшић, за разлику од колега, није одлучио повести супругу у Турску.

У сунцем укопану Анталију иду и генерални секретар Предсједништва БиХ Зоран Ђерић, шеф службе за протокол и церемонијал Секретаријата Равијојла Павловић, стручна савјетница у Служби за протокол и церемонијал Фатима Хумић, стручни сарадник у Служби за протокол и церемонијал Един Чолић, самостални референт у Служби за протокол и церемонијал Жељко Лонцо, стручна савјетница у Служби за односе с јавношћу Неда Лазаревић и службени фотограф Предсједништва БиХ Бранимир Васковић.

Пут Анталије требала би кренути и делегација Парламентарне скупштине БиХ, као и министрица вањских послова БиХ Бисера Турковић.

Самит почиње у четвртак, а ту вечер је заједничка вечера коју организира домаћи предсједник Турске Реџеп Таип Ердоган. У петак у 11 сати ће Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић имати билатерални састанак с Ердоганом.

Планиран је и сусрет с Јосепом Борреллом, високим представником Европске уније за вањску и сигурносну политику као и Мирославом Лајчáком, изаслаником ЕУ за дијалог Србије и Косова.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО