Двије реченице које брину Србе: Јокић још не зна да ли ће играти за репрезентацију

Ас Денвера о предолимпијском турниру, искључењу, браћи…

Дани одушевљења на личном и разочарања на екипном плану. Седмицу започету признањем за најкориснијег играча НБА лиге, окончао је Никола Јокић поразом Денвера од Финикса и елиминацијом екипе из Колорада из плеј-офа.

За разлику од прошле године, кад су Нагетси испали у финалу Западне конференције, сад су застали степеницу раније. А одмах после меча стигла је забрињавајућа информација из Сједињених Америчких Држава за поклонке кошарке у Србији. Најбољи центар света можда прескочи квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре у Токију?!

Није још сигурно, али чим није потврдио да ће се појавити на окупљању селектора Игора Кокошкова тако је стасити Сомборац остави широк простор за тумачење две реченице изговорене после констатације новинара да би требало да игра на турниру од 29. јуна до 4. јула.

„Не знам. Тек сам завршио НБА сезону, тако да не знам“, вртео је главом Јокић, што сугерише да ни он сам није сигуран хоће ли бити на располагању Орловима за мечеве са Доминиканском Републиком и Филипинима, а касније у полуфиналу и евентуалном финалу, чекају их Италија, Сенегал или Порторико.


Чак и да пропусти предолимпијски турнир, а под условом да Србија извади визу за Јапан, ваља очекивати Николу Јокића на највећој светској смотри спортиста. Ваљда…

Дотад ће се анализирати сезона.

„Била је изванредна све до последње четири утакмице“, појаснио је Никола алудирајући на „метлу“ против Финикса. „Наравно да није завршено како смо желели, елиминисани смо, али је цео тим напустио терен подигнутих глава. Некад морате да прихватите да вас је неко други победио. Покушаћемо да будемо бољи, да не мислимо превише о овом мечу, јер ништа не можемо да променимо“.

Моззартспорт


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО