ТРЕЋЕ САМОУБИСТВО НА УКЦ-У: Пацијент скочио са петог спрата!


Смртно страдало лице у Бањалуци

„Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 03.05.2021. године, извршили су увиђај у улици 12 беба у Бањалуци на лицу мјеста гдје је смртно страдало лице иницијала О.С. из Челинца. Надлежној полицијској станици, 03.05.2021. године у 16,00 часова, од стране дежурног доктора УКЦ-а РС, пријављено је, да је пацијент О.С. скочио кроз прозор са петог спрата зграде УКЦ-а, те да је на лицу мјеста преминуо. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука“, саопштили су Полицијске управе Бањалука.

Подсјетимо да су након другог самоубиства које се десило 20. априла из УКЦ-а су нам рекли да они нису установа затвореног типа.

На питања о мјерама безбједности из УКЦ-а нам кажу да је ова установа отвореног типа у којој се пацијенти лијече добровољно или уз сагласност најближих чланова породице.

„Наглашавамо да наша установа није установа затвореног типа, чак ни наша Клиника за психијатрију није психијатријска установа затвореног типа и да блиндирање/стављање решетки/ трајно затварање прозора нису опције, јер је то неприхватљиво. Неопходно је обезбиједити основне критеријуме за боравак пацијената на лијечењу, а ту спада и провјетравање просторија у сваком ођелу, а нарочито је то неопходно у свим ЦОВИД одјељењима“, истичу из УКЦ-а.

Додају да цовид пацијенти као и запослени у ЦОВИД одјељењима имају одговарајаћу психолошку подршку клиничких психолога из Клинике за психијатрију Универзитетског клиничког центра Репубике Српске.

„Такође, у току је инсталирање додатних 60 камера за видео надзор у стационарном дијелу Централног медицинског блока у оквиру законом прописаних ограничења која се односе на поштовање људских права и слобода, што ће даље омогућити бољи увид у кретање хоспитализованих пацијената“, истичу.

Бука


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Након избора у Херцег Новом: Власт се може формирати без ДПС-а и ДФ-аСкинули српску тробојку и подигли заставу АлбанијеКОМЕМОРАЦИЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ: Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина у ЈасеновцуЦрногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“