ТРЕЋЕ САМОУБИСТВО НА УКЦ-У: Пацијент скочио са петог спрата!


Смртно страдало лице у Бањалуци

„Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 03.05.2021. године, извршили су увиђај у улици 12 беба у Бањалуци на лицу мјеста гдје је смртно страдало лице иницијала О.С. из Челинца. Надлежној полицијској станици, 03.05.2021. године у 16,00 часова, од стране дежурног доктора УКЦ-а РС, пријављено је, да је пацијент О.С. скочио кроз прозор са петог спрата зграде УКЦ-а, те да је на лицу мјеста преминуо. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука“, саопштили су Полицијске управе Бањалука.

Подсјетимо да су након другог самоубиства које се десило 20. априла из УКЦ-а су нам рекли да они нису установа затвореног типа.

На питања о мјерама безбједности из УКЦ-а нам кажу да је ова установа отвореног типа у којој се пацијенти лијече добровољно или уз сагласност најближих чланова породице.

„Наглашавамо да наша установа није установа затвореног типа, чак ни наша Клиника за психијатрију није психијатријска установа затвореног типа и да блиндирање/стављање решетки/ трајно затварање прозора нису опције, јер је то неприхватљиво. Неопходно је обезбиједити основне критеријуме за боравак пацијената на лијечењу, а ту спада и провјетравање просторија у сваком ођелу, а нарочито је то неопходно у свим ЦОВИД одјељењима“, истичу из УКЦ-а.

Додају да цовид пацијенти као и запослени у ЦОВИД одјељењима имају одговарајаћу психолошку подршку клиничких психолога из Клинике за психијатрију Универзитетског клиничког центра Репубике Српске.

„Такође, у току је инсталирање додатних 60 камера за видео надзор у стационарном дијелу Централног медицинског блока у оквиру законом прописаних ограничења која се односе на поштовање људских права и слобода, што ће даље омогућити бољи увид у кретање хоспитализованих пацијената“, истичу.

Бука


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО