Софија Брборић освојила прву награду на интернационалном музичком фестивалу  у Барселони

Ученица трећег разреда Музичке школе Требиње Софија Брборић (10) освојила је прву награду на интернационалном онлајн музичком фестивалу „Paints of the Spanish sun“ у Барселони, у категорији клавир.

Наша талентована суграђанка извела је Бетовенову „Сонатину у ф-дуру“, у класи проф. Соње Марковић.

„Награду нисам очекивала, пуно сам се изненадила. Мислила сам да сам била добра, али нисам очекивала да ћу бити баш прва. Спремала сам се дуго, помогла ми је Соња Марковић, моја учитељица из Музичке школе“, прича млада пијанисткиња.

Софија, која похађа пети разред Основне школе „Јован Јовановић Змај“, вишеструко је награђивана на бројним такмичењима у БиХ и Србији за пијанистичко умијеће, али и изузетне вокалне способности, а ово је њено прво учешће на такмичењу ван граница бивше Југославије.

Вијест о првој награди, истиче, обрадовала је њене укућане, наставнике у Музичкој школи и другаре.

И даље вриједно вјежба и припрема се за нова такмичења, а у међувремену ишчекује резултате свог наступа на међународном онлајн такмичењу у Македонији.

„Вјежбам свакодневно сат, два. Није ми тешко јер волим музику и клавир. Kад одсвирам и научим – одем вани, да се играм“, каже Софија, пред којом је, судећи по досадашњим наградама, свијетла музичка будућност.

Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Након избора у Херцег Новом: Власт се може формирати без ДПС-а и ДФ-аСкинули српску тробојку и подигли заставу АлбанијеКОМЕМОРАЦИЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ: Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина у ЈасеновцуЦрногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“