Софија Брборић освојила прву награду на интернационалном музичком фестивалу  у Барселони

Ученица трећег разреда Музичке школе Требиње Софија Брборић (10) освојила је прву награду на интернационалном онлајн музичком фестивалу „Paints of the Spanish sun“ у Барселони, у категорији клавир.

Наша талентована суграђанка извела је Бетовенову „Сонатину у ф-дуру“, у класи проф. Соње Марковић.

„Награду нисам очекивала, пуно сам се изненадила. Мислила сам да сам била добра, али нисам очекивала да ћу бити баш прва. Спремала сам се дуго, помогла ми је Соња Марковић, моја учитељица из Музичке школе“, прича млада пијанисткиња.

Софија, која похађа пети разред Основне школе „Јован Јовановић Змај“, вишеструко је награђивана на бројним такмичењима у БиХ и Србији за пијанистичко умијеће, али и изузетне вокалне способности, а ово је њено прво учешће на такмичењу ван граница бивше Југославије.

Вијест о првој награди, истиче, обрадовала је њене укућане, наставнике у Музичкој школи и другаре.

И даље вриједно вјежба и припрема се за нова такмичења, а у међувремену ишчекује резултате свог наступа на међународном онлајн такмичењу у Македонији.

„Вјежбам свакодневно сат, два. Није ми тешко јер волим музику и клавир. Kад одсвирам и научим – одем вани, да се играм“, каже Софија, пред којом је, судећи по досадашњим наградама, свијетла музичка будућност.

Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО