Поскупљење их погодило као гром из ведра неба!


Поскупљење репроматеријала у пољопривреди није ове године мимоишло ни повртаре. Њих је то погодило као гром из ведрог неба, јер нису најављена поскупљења.

Поскупљење их погодило као гром из ведра неба!
Цијене фолија за пластенике су до педесет посто поскупиле, прате их и цијеви за пластеничку производњу и системе за наводњавање.

“То је скок који нисмо очекивали ми планирану производњу морамо наставити, морамо произвести. Морамо пратити те високе цијене, али како ћемо издржати питање је”, каже Горан Симић из Пољопривредне задруге “Велика Обарска”

“Пољопривредник не може да одустане зато што мора да ради да би имао, али то је све ризично. Није то ништа уговорено, па да знамо за шта је. Ја сам ушао у кредит и сад борим се. Ако будемо пропадали нећемо више радити и готово”, каже повртар Миладин Симић.

Подизање једног пластеника у повртарству је веома скупо. Треба доста издвојити новаца, а поскупљења су у односу на прошлу годину драстична.

“То није коректно према нама и мислим да се морају нека поскупљења или најавити или бар на неки начин изаћи у сусурет пољопривреднциима”, сматра Горан Симић.

Оно што је најзначајније и најнеизвјесније јесте да ли ће се и како моћи продати њихови производи. Они су веоома здрави, квалитетни, али цијене диктира тржиште.

БН ТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО