Поскупљење их погодило као гром из ведра неба!


Поскупљење репроматеријала у пољопривреди није ове године мимоишло ни повртаре. Њих је то погодило као гром из ведрог неба, јер нису најављена поскупљења.

Поскупљење их погодило као гром из ведра неба!
Цијене фолија за пластенике су до педесет посто поскупиле, прате их и цијеви за пластеничку производњу и системе за наводњавање.

“То је скок који нисмо очекивали ми планирану производњу морамо наставити, морамо произвести. Морамо пратити те високе цијене, али како ћемо издржати питање је”, каже Горан Симић из Пољопривредне задруге “Велика Обарска”

“Пољопривредник не може да одустане зато што мора да ради да би имао, али то је све ризично. Није то ништа уговорено, па да знамо за шта је. Ја сам ушао у кредит и сад борим се. Ако будемо пропадали нећемо више радити и готово”, каже повртар Миладин Симић.

Подизање једног пластеника у повртарству је веома скупо. Треба доста издвојити новаца, а поскупљења су у односу на прошлу годину драстична.

“То није коректно према нама и мислим да се морају нека поскупљења или најавити или бар на неки начин изаћи у сусурет пољопривреднциима”, сматра Горан Симић.

Оно што је најзначајније и најнеизвјесније јесте да ли ће се и како моћи продати њихови производи. Они су веоома здрави, квалитетни, али цијене диктира тржиште.

БН ТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Након избора у Херцег Новом: Власт се може формирати без ДПС-а и ДФ-аСкинули српску тробојку и подигли заставу АлбанијеКОМЕМОРАЦИЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ: Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина у ЈасеновцуЦрногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“