Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“


„Амерички амбасадор Сам Браунбек задужен за разбијање јединства православног свијета и Цркве и његов оперативац Симијановић су били екстремно активни у сарадњи са домаћим играчима“

Предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оптужио је ректора Цетињске богословије Гојка Перовића и ректора Универзитета Црне Горе Владимира Божовића да „злоупотребљавају Цркву“ и да је „увлаче у прљаве игре неких још моћнијих страних центара моћи“.

Медојевић тврди да је и Демократски фронт могао бити „послушник амбасадора Сама Браунбека и Стевана Симијановића“, али да су, како је истао, „одбили да раде против интереса народа и државе“.

Вјероватно се ради о Самјуелу Браунбеку бившем америчком амбасадору за међународне вјерске слободе у вријеме Трампове администрације.

„Амерички амбасадор Сам Браунбек задужен за разбијање јединства православног свијета и Цркве и његов оперативац Симијановић су били екстремно активни у сарадњи са домаћим играчима. Њихова улога је кључна у превари бирача и грађана који су гласали за ДФ и против ДПС. Симијановић је покушао да ступи у контакт са мном, али сам ја након провјере о каквом се оперативцу и чије службе ради, то одбио. У међувремену Симијановић је имао бројне контакте са лидерима УРЕ, власницима Вијести, Кривокапићем и математичарем Божовићем и Гојком Перовићем. Вјероватно и са другим великодостојницима Цркве“, написао је Медојевић на Фејсбуку.

Навео је и да је Симијановићева идеја била да се „Цркви предложи идеја да подрже Владу без ДФ и прихвате све тековине Ђукановићевог режима“

( Д.Ц. )/ vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО