Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“


„Можете мислити колико свети владика поштује нашу заједничку борбу против безбожничког закона када је све то морао да прећути и истакне доприносе само оних који те вечери када је све почело нису били заједно са њим и нама“

Демократски фронт реаговао је на изјаву епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско приморске који је одао признање лидеру Демократа и предсједнику Скупштине Алекси Бечићу за подршку измјенама Закона о слободи вјероисповијести.

Из ДФ-а су истакли да је њихов допринос томе био значајно већи, „скоро два пута више од похваљених“, али су и захвалили Демократама што су помогли у изгласавању Закона“.

„Треба благодарити на свакој похвалној ријечи упућеној било ком човјеку, вјернику или атеисти, сваком признању изреченом другом, даљем или ближем, као ријечи од самог владике и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија упућене Демократама, нашим колегама из парламентарне већине. Ми се поносимо тим ријечима јер то показује да имамо нашег вјерског старјешину који далеко види, цијени и поштује, који хвали оне који му се поклоне и искрено служе свевишњем Богу“, наводи се у саопштење ДФ-а.

Додају да је Јоаникије изразио поштовање и захвалност Бечићу „што је његових десет посланика подржало измјене Закона о слободи вјероисповијести“.

„Похвалио је њега лично у том одважном чину уважавања већинске православне Црне Горе. Ми се радујемо томе, баш као што смо поносни што уважени владика није нас истицао ни издвајао да би нас сачувао од опасности сујетних осјећања или, не дај Боже, од неке незаслужене политичке користи које би такве ријечи нехотично могле произвести. Можете мислити колико свети владика поштује нашу заједничку борбу против безбожничког закона када је све то морао да прећути и истакне доприносе само оних који те вечери када је све почело нису били заједно са њим и нама. Сигурни смо да нам се, заправо, у себи искрено диви због исказане храбрости и добијеног благослова од блаженопочившег патријарха Иринеја за почетак мирних и Богу пријатних литијских окупљања“.

Истићу да су посланици ДФ-а чинили скоро двије трећине оних који су подржали и усвојили измјене Закона о слободи вјероисповијести.


„Скоро два пута више од јуче похваљених којима се са уважавањем и ми захваљујемо што су нам помогли у тој часној и демократској одлуци. Не желимо ни да помислимо колико наш владика воли што се, баш као и он, боримо да се не признаје лажна држава Косово, што смо против санкција Русији, што не желимо да гласамо за смјену Лепосавића јер српски народ није геноцидан и колико је владици тешко да о томе не говори. То чини да не би неког повриједио ко можда не мисли и не осјећа као он. Тешко је нашем владици у овој земљи свакаквих подјела, диоба и зато га молимо и искрено храбримо да нас својом трпељивошћу окупља као што је то учинио данас у страдалној Мурини. Да сви буду исти и сви заједно у миру и слози, без истицања било кога, осим Свевишњега на небу и вјерујућег народа на земљи“, закључује се у саопштењу ДФ-а.

Вијести.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Након избора у Херцег Новом: Власт се може формирати без ДПС-а и ДФ-аСкинули српску тробојку и подигли заставу АлбанијеКОМЕМОРАЦИЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ: Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина у ЈасеновцуЦрногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“