Не заборавља своју Билећу: Тијана Бошковић донирала новац “Ведром осмијеху”

Најбоља српска одбојкашица Тијана Бошковић, која је одрасла у Билећи, донирала је 10.000 марака Удружењу дјеце и омладине са потешкоћама у развоју „Ведар осмијех“ у овом граду, које се већ годинама бори за опстанак.

О Тијанином хуманом гесту јавност је обавијестио предсједник овог удружења Миленко Бато Радмиловић који је казао да је она, након што је са оцем посјетила „Ведар осмијех“ и саслушала са којим се проблемима суочава, одлучила да му новчано помогне.

„Тијана је изразила жељу да удружењу донира 10.000 КМ, а да предсједник удружења и његов Управни одбор донесу одлуку на који начин ће ова средства бити утрошена. У име удружења и своје лично име желим да се захвалим на овом хуманом гесту. Такође, Тијани желимо да настави да ниже успјехе као што је и до сада. Поносни смо на њу“, написао је Вукоје.

Тијана тренутно игра за турски Езачибаши. Стандардна је чланица сениорске репрезентације Србије, једна је од водећих играчица и са репрезентацијом је освајала медаље на такмичењима у јуниорској и сениорској конкуренцији. Тијана је проглашена за најкориснију играчицу (МВП) Европског првенства у Турској 2019. године, што је трећи пут заредом да бива изабрана за најбољу играчицу европског/свјетског првенства. Била је проглашена од стране ФИВБ-а и ЦЕВ-а за најкориснију одбојкашицу Свјетског првенства и Европског првенства.

Универзална спортска дворана у Билећи носи Тијанино име.

Директ портал


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО