Патријарх Порфирије пјешице ка Патријаршији

„Фотографију сам направио као доказ, да не треба упирати прстом у скупе ауте, говорити да ли они посте ил не посте, да ли су грешни или нису, а притом не видети себе. И ето, наш Патријарх, на овај велики празник, у сред белог дана, на месту где и пешаци ретко шетају, у мантији, без пратње и помпе и “скупих аута”, враћа се са службе пешака у Патријаршију“

Владимир Ђурђевић на друштвеној мрежи Фејсбук подијелио је данашње искуство које је изазвало одушевљење. Наиме, он је срео патријарха српског Порфирија који се пјешице враћао у Патријаршију.

фото: фејсбук

„Враћам се са посла, идем кући у Ваљево, током празника. Прелазим “Мостарску петљу” идем ка Прокопу, и тек што сам закорачио са једне стране, са друге видим неко свештено лице, у мантији, нека “црна тачка” иде у сурет мени. Нигде никога нема. И негде на пола тог “моста” видим да је у питању Његова светост патријарх српски Порфирије. Затражих благослов, попричах са њим пар минута као са сваким другим човеком, ко је где пошао и ту се разиђосмо, свако на своју страну.

фото: фејсбук

Фотографију сам направио као доказ, да не треба упирати прстом у скупе ауте, говорити да ли они посте ил не посте, да ли су грешни или нису, а притом не видети себе. И ето, наш Патријарх, на овај велики празник, у сред белог дана, на месту где и пешаци ретко шетају, у мантији, без пратње и помпе и “скупих аута”, враћа се са службе пешака у Патријаршију. Велики петак, 30.04.2021.“, стоји у објави Ђурђевића.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО