Умичевић: Не морамо се плашити богатих људи, него сиромаших који не желе да раде него само кукају

Маринко Умичевић, одборник СНСД у Скупштини града Бањалука, поручио је за АТВ да се народ не треба плашити богатих људи, него сиромашних који не желе да раде.

„Лично сматрам да се никад није боље живјело на нашим просторима. Кад видимо аута, стандард људи, од чега, шта како, ја то не знам. Али више се рад не цијени. У творници обуће „Бема“ 65 одсто радника у Бањалуци је основна школа. Па не може она возити Мерцедес. Ја то не могу схватити. Скоро је једна радница отишла у пензију, радила је 37 година најпростију фазу рада то је биљежење. Није показала интерес да научи нпр. шити, гдје је дупло већа плата него код биљежења. Нека је летаргија завладала. Онај ко ради, тај и има. Не морамо се плашити богатих људи, ми се морамо плашити сиромашних људи који неће да раде, који само кукају и нешто траже„, каже Умичевић.

Подсјетио је на акцију „Мотике у руку, нахранимо Бањалуку“, у којој желио откупити поврће од својих радника за ресторан „Бема“.

„Дошла је једна жена од 1.200 радника и рекла ми да има пет тона кромпира. Питао сам је коликo је пара? Каже она педесет фенинга. Кажем не може. Пита она колико може. Реко седамдесет фенинга. И ја сам то откупио од ње. Мора се радити, нема више Тите и партије. Осам сати радиш, осам спаваш, осам одмараш“, поручује Умичевић.

Сматра да је тешко створити култ рада, и да наши који мисле да у Њемачкој или Америци пада пара, треба боље да се распитају.

„Сви моле Бога да раде у Влади, а тамо се ништа не ради и добија се плата. А овдје (Бема) се плата зарађује“.

Извор: Атв


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО