ТРЕБИЊЕ: У епархијској Народној кухињи припремили 3.500 васкршњих јаја

Епархија захумско-херцеговачка и приморска и ове године ће вјерницима на највећи хришћански празник – Васкрс подијелити око 3.500 јаја.

jaja.jpg (135 KB)

Шеф у Народној кухињи у Требињу Гојко Бокић истакао је да су са припремама за Васкрс кренули почетком ове седмице и да ће и ове године корисницима Народне кухиње, осим јаја, бити подијељена и готова јела.

„Од понедјељка смо кренули полако да дијелимо храну корисницима, док смо највећи дио посла завршили у сриједу и четвртак. Један дио јаја ћемо ми кувати и офарбати, док ћемо други дио подијелити сиров, корисницима који и сами желе да осјете радост спремања јаја за Васкрс. Уз то, подијелићемо и конзерве, готова јела и пилетину“, рекао је Бокић.

Он је додао да Народна кухиња има око стотину редовних корисника, којима оброк подијеле сваким радним даном у јутарњим часовима.

„Оброке дијелимо од понедјељка до петка, у периоду од 10 до 11 часова и свима који дођу, а нису на списку, ми подијелимо храну, како нико не би остао гладан“, нагласио је Бокић.

Епархија захумско-херцеговачка и приморска основала је Народну кухињу 2003. године и од тада они помажу свим социјално угроженим лицима, која нису у могућности да себи обезбиједе храну.

Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО