Кривокапић: Заувијек ћемо памтити муринске жртве


У делегацији Владе, осим премијера, били су и министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић

Поводом 22 године од бомбардовања варошице Мурино, предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић положио је данас вијенац на споменик муринским жртвама. У делегацији Владе, осим премијера, били су и министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић.

Кривокапић је подсјетио да је у августу прошле године најавио да ће првом приликом посјетити Мурино, како би и лично исказао поштовање страдалима.

“Данас то обећање испуњавам и полажем вијенац како бих показао да Црна Гора не заборавља нити једну једину жртву, те да сјећањем на овакве догађаје исказујемо вјеру да се такво страдње више никад неће поновити”, истакао је Кривокапић, указавши да је претходна власт заобилазила Мурино, али да ће нова Влада и ту, као и друге неправде, исправити.

„Ову, 22. годишњицу страдања невиних жртава у Мурину, међу којима је и троје дјеце, обиљежавамо на дан који је симбол страдања. Моје мисли су са породицама Јулије, Оливере, Мирослава, Вукића, Милке и Манојла. Они ће увијек живјети у нашим сјећањима, а њихова недужна жртва и трагична судбина, опомена су и обавеза цијелом нашем друштву да сачува мир, суживот и склад“, казао је премијер.


Кривокапић је нагласио да је Црна Гора, током нешто више од двије деценије након ових немилих догађаја, пролазила кроз различите фазе друштвено политичког сазријевања.

„Овакви догађаји остали су болан дио прошлости, а наша земља кренула је путем обнове и просперитета, баштинећи демократију и правду као темеље своје државне политике. Ипак, људске жртве које је Црна Гора положила заувијек ћемо памтити. Нек им је вјечна слава!“, закључује се у саопштењу премијера Здравка Кривокапића.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО