Добар вјерник је, и данас и увијек, добар човјек“


“Добар вјерник је и данас, и увијек добар човјек“, поручио је парох мостарски Радивоје Круљ у емисији „Пулс“ БН телевизије. Он је навео да је данас, пред највећи хришћански празник Васкрс, а у вријеме пандемије, више него икада потребно славити живот и бити одговоран.


„Добар вјерник је, и данас и увијек, добар човјек“
У сусрет празнику над празницима – Васкрсу, парох мостарски Радивоје Круљ поручује да је управо на овај дан побијеђен највећи непријатељ човјечанства – смрт. Живот нема алтернативу чак ни код невјерника, наводи парох Круљ, истичући да је у вријеме пандемије то посебно изражено.

„Требамо да будемо одговорни. Пост је ништа друго до жртвовање за другога. Па и то ношење маске је један вид жртве. Много је лакше не носити него носити. Зато мислим да смо извукли поуку из свега овога, да смо на почетку ово много олако схватили. Свим вјерницима би поручио да се вакцинишу. И ја ћу се вакцинисати.“

Одговорност се не смије изгубити, наводи парох Круљ, ни под налетом разних теорија завјере.

„Ако нас запрашују, чипују, убијају, онда они узимају свој дио одговорности. Ништа нама неће помоћи ако будемо даље развијали теорије и будемо неодговорни једни према другима и према животу.“

Све насупрот тога чини нас номиналним хришћанима који своју вјеру не показују кроз своја дјела.

„Добар вјерник и данас, и увијек је добар човјек. Човјек који је одговорни дио друштва који унапређује живот на земљи и у друштву. Значи да испуњује ријечи Христове. Да даје Богу божије, а цару царево. Да шест дана ради, заврши све своје послове, а да седми дан посвети Богу. Ја нисам то“.

На новинарску констатацију да је Круљ побрао симпатије јавности као добар човјек и вјерник, он је одговорио да је то још један од показатеља да није то што се тврди, јер, сматра он, јавност данас није мјерило доброте.

Друштво у коме су основне вриједности пољуљене, а морал у дубокој кризи може да се покрене ка бољитку само уколико будуће генерације исправе грешке из прошлости.

„У супротном ће се само наставити одлазак младих јер не виде перспективу. Ту ми ништа није чудно. Овдје не виде перспективу и не виде да се овдје нешто добро дешава и да то надозиђујемо. То хитно морамо да преокренемо. На нама је да укажемо на аномалије, а не да будемо поданици и послушници неких неразумњих политика.“

Сви би требло да свједоче љубав, па ће добити поштовање од људи, казао је парох мостарски Радивоје Круљ у емисији „Пулс“ БН ТВ.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО