Родитељи мале Миње јавили најљепше вијести: Дјевојчица примила најскупљи лијек на свијету, напредак је више него очигледан (ФОТО)

Миња Матић, дјевојчица којој је дијагностикована одмах по рођењу тешка болест спинална мишићна атрофија тип 1, примила је 24. јануара терапију за коју је Србија неуморно скупљала новац мјесецима.

Родитељи мале Миње јавили најљепше вијести: Дјевојчица примила најскупљи лијек на свијету, напредак је више него очигледан


Она је успела да стигне у Лос Анђелес по своју шансу лијек золгенсму, који је најскупљи на свијету.

Њени родитељи су још тада причали као ће Миња из цијеле приче изаћи као највећи побједник живота.


И заиста, њихов сан постаје коначно јава. Мала хероина је велики борац, а сада је јача него икада.

На мрежама је објављен видео снимак мале Миње на којој се види њен ефекат три мјесеца након примања лека Золгенсма. Види се да она сама седи, да се игра са лоптицама, да је сада она потпуно другачија беба, обзиром да није могла да помера ни врат ни ногице, пише Курир.

Уз видео снима објављен је написан текст који као да изговара ова малена хероина:

Дјевојчица која има СМА тип 1, последњих неколико мјесеци провела је у Лос Анђелесу, гдје је добила Золгенсму, најскупљи лијек на свијету, након што је у Србији за њу сакупљено 2,4 милиона долара.

– За све вас који сте били уз мене, за све који сте вјеровали да ћу успјети, за све вас који сте постали дио моје велике армије огромна љубав и захвалност. Сваког дана мама се све више смије, а тата, тата само зажмури, а очи се испуне срећом. Љубав мојих родитеља и вјера да ћу успети је мој покретач. Из дана у дан сам све јача, моји родитељи пуни наде, а ја вољена, насмејана и спремна за живот – пише у објави.

Подсјећања ради, Софија Маркуљевић (2), дјевојчица која је прва цијелу Србију подигла на ноге, коначно је стигла кући прије 10 дана након примљеног лека золгенсма. Њен напредак је и више него видљив. Она сједи, игра се, ради све што до сада није могла. Пред њом је дуг процес рехабилитација, али је најтежи период прошла.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО