Незапамћени скандал – руска застава уклоњена током партије?!

Велики скандал се догодио на Светском шампионат у игри Даме у Пољској, пошто су руска обележја, укључујући и заставицу, уклоњени током партије руске репрезентативке Тамаре Тансјкужине и пољске такмичарке Наталије Садовске.

У историји спорта није забележен овакав случај, а све је оправдано одлуком Светске антидопинг организације о забрани руских обележја на глобалним такмичењима.

Ипак, начин на који се све догодило је потпуно скандалозан јер су обележја Русије уклоњена током партије?!

Док је руска репрезентативка припремала следећи потез, столу се прикрала особа из организације турнира и уклонила најпре траку на којој је писало име руске такмичарке, уз руску заставу, да би потом са стола померила и заставицу која је ту стајала од почетка меча.

https://ria.ru/services/video/embed/1730287513-1730250110.html

https://ria.ru/services/video/embed/1730287513-1730250110.html

Председник Савеза Пољске у игри Даме Дамијан Решка покушао је да објасни шта се догодило, пошто је скандалу претходио хитан позив председника Светске антидопинг организације Витолда Банка.

„Молим вас, речено нам је да морамо то да урадимо одмах“, навео је Решка.

Тансјкужина, шестострука светска шампионка, после партије је истакла да је оно што се догодило потпуно изненађење за њу.

„Главни судија је то одбио да уради током партије, али су организатори то урадили под притиском. Тако су ми објаснили“, навела је Тансјкужина.

Тим поводом се огласио и Олимпијски комитет Русије који је навео да је такав потез организатора „ужасна грешка“.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Након избора у Херцег Новом: Власт се може формирати без ДПС-а и ДФ-аСкинули српску тробојку и подигли заставу АлбанијеКОМЕМОРАЦИЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ: Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина у ЈасеновцуЦрногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“