ТУГА Преминула 28-годишња породиља РС, без мајке остале двије дјевојчице!


Од посљедица ковида у Универзитетском клиничком центру РС преминула је породиља Дуја Милановић Ђурић (28), коју су љекари, због изузетно тешког здравственог стања у којем је примљена, морали да породе прије времена, у седмом мјесецу трудноће.

ТУГА Преминула млада породиља у УКЦ РС, без мајке остале двије дјевојчице


Ово је објављено на Фејсбук страници Невладине организације Удружења грађана „Корићани-Влашић“, које је јуче покренуло хуманитарну акцију да, ко је у прилици, помогне Дуји и њеној породици.

– На иницијативу наших људи из МЗ Дебељаци и уз све потребне консултације покрећемо хуманитарну акцију за помоћ нашој Дуји Ђурић (дјевојачки Милановић) рођеној 05.06.1992 године. Наша Дуја се у седмом мјесецу трудноће заразила вирусом Цовид -19 што је резултирало пријевременим породом. На сву срећу, беба је преживјела и тренутно је стабилна, али је Дуја у јако тешком стању и тренутно је хоспитализована на УКЦ Бањалука. Она је већ 15-так дана на апарату за вјештачко дисање (респиратору) и све даље прогнозе су неизвјесне. Чињеница је да су већ евидентна оштећења на плућима и да ће, уколико се са божјом помоћи избори са овом несретном пошасти, њен оправак бити дуг и исцрпан. И Дујина мајка је такође хоспитализована у поменутој установи, али је стабилна. Овим путем вас позивамо да покажемо колико смо дорасли да одговоримо овом и свим наредним изазовима – стоји у поменутој објави.

Међутим, у овој групи је прије два сата објављено да је млада породиља изгубила битку са ковидом.

– На нашу велику жалост, наша Дуја је изгубила битку за живот. Породици упућујемо искрено саучешће а вас све скупа позивамо да наставимо нашу акцију до краја и помогнемо њене двије ђевојчице и њихову егзистенцију – наводи се у објави, испод које се чланови групе и многи други опраштају од ове младе жене која се није изборила са короном.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО