Србин, Словенац, Црногорац и Хрват за 48 сати уништили Суперлигу!

Европска кућа фудбала маестралном офанзивом демолирала покушај американизације фудбала, а главне улоге имали људи с нашег подручја, пише Курир.

Били Словенац, Србин, Хрват и Црногорац… Не, ово није виц. Мада почетак подсјећа. Четворка људи из земаља бивше Југославије одиграла је кључну улогу у демолирању пројекта Суперлига Европе!

На првој линији фронта били су Александер Чеферин и Зоран Лаковић! Предсједник УЕФА и његов најближи сарадник кренули су у моменталну офанзиву по објављивању поноћног саопштења Супелиге Европе. Епилог сви знате – ово такмичење је сахрањено за 48 сати, наводи Курир.

Шта је урадио Чеферин? Бескомпромисно је запријетио најоштиријим могућим санкцијама. Словенац је разапео Ањелија, једном реченицом је открио сву подлост Италијана и на тај начин добио брдо поена у западним медијима. Енглези, који су реално најмоћнији у овој причи, стали су потпуно на страну предсједника УЕФА и означили га као човјека који се бори за спас фудбала, истиче Курир.

Улога Лаковића? Огромна! Зоран је челник сви националних федерација УЕФА (њих 55), а управо су сви европских савези у року од 24 сата издали саопштења у којима жестоко осуђују овај пројекта, пише Курир.

Још двојица људи из бивше Југославије су на јако битним позицијама у свјетском и европском фудбалу и његов утицај на сва дешавања није занемарљив. Звонимир Бобан је директор за фудбал у УЕФА, док је Дејан Савићевић предсједник Савјета ФИФА који се брине о очувању фудбала. И заиста су легенде Милана успјеле да сачувају фудбал од тог исто Милана и њему сличних 11 клубова. Кад се Југословени сложе, све се може..

Лаковић: У сталном сам контакту са свих 55 савеза!

Колики је утицај Зорана Лаковић на сва дешавања и муњевите реакције националних? Можда је ово најбољи одговор на то питање.

„Моја позиција је таква да сам у дневном контакту са 55 националних асоцијација“, причао је недавно Лаковић у интервју за Блиц.

Довољно за побједу. И то убједљиву, 55-0, наглашава Курир.

Четворка који је уништила Суперлигу

СЛОВЕНАЦ

Александер Чеферин

Предсједник УЕФА

ЦРНОГОРАЦ

Дејан Савићевић

Представник УЕФА у Савјету ФИФА за очување фудбала

СРБИН

Зоран Лаковић

Директор националних федерација УЕФА

ХРВАТ

Звонимир Бобан

Директор за фудбала УЕФA


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО