„Весели се српске роде“ одјекивало Будвом – величанствен дочек Петра Лијешевића /ВИДЕО/

Петар Лијешевић, млади црногорски боксер, са заставом Србије и сребрном медаљом са Светског првенства вратио се у родну Будву где га је сачекало око стотину навијача.

Лијешевић, који је на Светско првенство отишао као млади шампион Европе, није успео да освоји злато пошто га је у финалу победио руски такмичар Василиј Каверин.

Дочек Петара Лијешевића на аеродрому у Подгорици

© ФОТО : VLADO PAVICEVIC„Ти си понос Његошеве Црне Горе“: Петра су у Црној Гори дочекале српске тробојке /фото, видео/

Упркос поразу Петар је остварио велики резултат, те су га грађани дочекали на аеродрому у Голубовцима уз транспаренте „Петре, ти си понос Његошеве Црне Горе“, тробојке, скандирање и песме.

То је био само увод у оно што га чека у Будви где се окупило око стотину навијача.

Уз „ти си Перо светски шампион“, па до „весели се српски роде, српски роде до слободе“, грађани су дочекали Петра, који је био огрнут српском заставом.

Лијешевић, који је рођени Црногорац, на Светском првенству показао је одакле вуче корене пошто се појавио у тренерци своје репрезентације, али је пажњу привукао други детаљ – на његовом лицу је доминирала застава Краљевине Црне Горе са српском тробојком и белим орлом.

У великом финалу није успео, судије му нису дозволиле, али је и поред тога оставио сјајан утисак и без сумње је будућност нашег бокса.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО