Преминуо вођа српских „Ноћних вукова“ Саша Савић

Саша Савић Шваба, вођа мото-клуба Ноћних вукова у Србији, изненда је преминуо од последица инфаркта у 44. години, објавио је на свом фејсбук профилу Слобдан Башић Баки, један од истакнутијих чланова клуба.

Саша је у јавности био познат као велики хуманитарни радник, патриота и организатор многих скупова српско-руског пријатељства.

Уз благослов епископа нишког Арсенија, прошле године је у Нишу организовао литије, као вид подршке српском народу у Црној Гори који се борио за заштиту својих светиња.

© ФОТО : ПРИВАТНА АРХИВАПријава скупа полицијској управи Ниша, за организицију литије подршке српском народу у Црној Гори које се борио за српске светиње

Саша Савић, који је рођен у Берлину, а живео у Нишу, (1977-2021)  носилац је и четири ордена. Ордена Министарства одбране Руске Федерације од 2014. године; Орден „Милош Обилић“ је добио од балканске козачке јединице русије при амбасади Русије у Србији за заслуге ширења српско-руског пријатељства; „Видовдански крст другиг реда“  који се додељује за хуманитарни рад и помоћ нашем народу на Косову и Метохији, уручило му је Удружење ратника полиције, а носилац и је оредена који му је додељен поводом 200 година Георгијенског крста који му је, по сопственом признању, био најдражи.

Саша Савић ( скроз десно) са председником Русије Владимиром Путином и Александром Зaлдостановим Хиругом, председником Ноћних вукова из Русије

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО