Потврђено: Све смо ближи НАТО савезу!


Жељко Комшић, члан Предсједништва Босне и Херцеговине, потврдио је за Федералну телевизију аутентичност објављеног документа из сједишта НАТО да је БиХ слањем Програма реформи заправо послала АНП и да се налази у МАП-у.

Потврђено: Све смо ближи НАТО савезу!
Жељко Комшић је оцијенио како је ово “политичка побједа свих нас”.

Жељко Комшић: Побједа државе и грађана

“Ово је политичка побједа свих нас. Босне и Херцеговине и свих њених грађана. Сада су пред нама реформе које наша земља мора испуњавати како би постала пуноправна чланица овог савеза”, казао је он.

Члан Предсједништва БиХ је додао да је то било “јасно од самог почетка”.

“Овај документ је најбоља потврда онога о чему се говорило. А то је да је “БиХ послала АНП тј. Програм реформи”, истакао је за ФТВ.

Руско упозорење

Амбасада Русије у БиХ је недавно упозорила државе власти да се на свако “практичног зближавања Босне и Херцеговине и НАТО-а” бити приморана да реагује. Из Амбасаде су то приближавање окарактерисали као “непријатељски корак” према Русији.

Босна и Херцеговина је 5. децембра 2018. године примљена у Акциони програм за чланство (МАП). Годину након тога, Предсједништво БиХ је донијело одлуку о прихватању документа названог Програм реформи. Који је требао значити и наставак пута земље према чвршћој интеграцији у НАТО.

Програм реформи се не разликује од Годишњег националног плана (АНП). Који припрема свака држава која жели да постане чланица НАТО савеза. Ради се о плану постигнућа и планиране реформе у више области. Између осталог, политичких, сигурносних, правних и одбрамбених реформи.

(Н1)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО