Бранка Благојевић: ЋИРИЛИЧНА СУЗА – ДИВНО ЛИ ЈЕ ТЕБЕ ЗНАТИ!

ЋИРИЛИЧНА СУЗА

Ћутећи загрљајима пловим јер

Искру твоју чувам. Тај жар

Ријечи када те угледам, гори!

И слике које кројиш као злато

Латицама ружиним украшено

Истински волим. Ускликнух

Цјелим бићем када те спознах!

А ти мене? А ти мене, у сузама дозва’!

ДИВНО ЛИ ЈЕ ТЕБЕ ЗНАТИ! 

Дивно ли је тебе знати…

У висине самим знањем,

ти си мене издигнула.

Ти си моја добра вила,

прахом си ме наградила.

Нашим словом ћириличним

од мноштва издвојила.

Дивно ли је тебе знати,

ћирилице моја красна.

Очију ми мојих милих,

докле год ми срце куца,

љубићу те свом јачином

пољубцима и хартијом !

МОЈА ЋИРИЛИЦА

Кад због пјесме плетем ријечи,

све је љепше на твом слову.

Та љепота твоја сјетна,

жилама ме крвним враћа

кроз времена прошла

и све давне приче.

Није тачно, знам, због тебе,

да једна на другу,

све добре приче личе.

Свака од њих,

свој крст има!

Чуваћу те, хоћу Богам’

и његоват’ кад затреба.

Ту сам, словом и ријечима,

Ту сам, пјесмом да те волим,

Ту сам, да те никад не дам!

Бранка Благојевић

Биографија:

Бранка Благојевић, правница по занимању и пјесникиња у души, рођена 1985. године у малом поткозарском селу Горњи Подградци, гдје је завршила oсновну школу „Младен Стојановић“. У Градишци, гдје данас живи и ради, завршила је „Гимназију Градишка“ , а високо образовање је стекла на Правном факултету Универзитета у Бањалуци.

Пише од дјетињства, али, тек однедавно је одлучила да јавно објављује своје пјесме и да се посвети књижевности. Тренутно је у припреми за објаву њена прва збирка поезије.

На разним интернет порталима од љета 2020.г. објављује поезију и прозу, а пјесме су јој представљене и у неколико књижевних часописа из Србије: „ПоезијаСрб“ , „Суштина Поетике“, “Багдала“, „Звездани колодвор“.  Неколико пјесама је објављено у разним зборницима поезије. За пјесму „Невидљиво перо“ добила је похвалу за квалитет поезије од стране организатора конкурса „Поезија Срб“, те за пјесму „Љубав без димензија и граница“ награду – Најоригиналнија љубавна пјесма – од стране Клуб Ум из Мркоњић Града.

Извор: ТВ Арс Медија – портал


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Након избора у Херцег Новом: Власт се може формирати без ДПС-а и ДФ-аСкинули српску тробојку и подигли заставу АлбанијеКОМЕМОРАЦИЈА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ: Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина у ЈасеновцуЦрногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“