Вучић: „БиХ није пред распадом. Не кукајте, почните да радите!“

На констатацију новинара да се у БиХ ‘ваде’ на Дејтон, не занима их економија, или да Додик користи да говори о немогућој држави и блокади, Вучић каже да та држава није дошла до распада. ‘Немојте да кукате, почните да радите. Ако радите живећете боље’, поручио је.

  • Предсједник Србије Александар Вучић истакао је синоћ да жели да сви на Западном Балкану говоре једним гласом и да заједно уђу у ЕУ.

Али, како је рекао, он сматра да то у овом тренутку није реално.

„Неће нас примити у ЕУ, јер они немају капацитете да приме било кога“, рекао је Вучић у интервјуу за Фејс тв, упитан да зашто западнобалканска шесторка са свим проблемима које има не би могла због мира у Европи да у њу уђе заједно.

Вучић је рекао да се он увијек за то залаже и да нема проблем са тим, и да тражи да се иступа једним гласом.

На примједбу водитеља да не мисли на мини Шенген и да ће бити „белаја“ ако не уђемо у ЕУ, Вучић је рекао да ће бити белаја ако сами не рјешавамо своје проблеме.

Он је поручио да Србија не дугује ништа БиХ, а ако дугује позвао да јој се пошаље рачун.

„Пошаљите тај рачун да га платимо сутра, немојте да измишљамо“, рекао је Вучић, али је указао да ЕУ неће примити сада ни Србију ни БиХ. Налазимо се сви на европском путу, али док се приближавамо треба да заједнички радимо на томе да живимо боље, и идемо са једним гласом, истакао је предсједник.

Он је међутим примијетио да шта год да понуди или уради они кажу да правимо велику Србију. На питање новинара зашто и ми не поставимо ултиматум ЕУ, Вучић је упитао – „Чиме ми њима да претимо“ и додао да треба да будемо ближи једни другима.

На питање шта би урадио да је премијер БиХ , каже да би говорио и размишљао о економији, озбиљно радио на инфраструктури. Оцијенио је да БиХ има озбиљан економски потенцијал и озбиљне шансе, али да је потребно много рада и труда и да треба више да се бави економским, а не политичким питањима.

На констатацију новинара да се у БиХ „ваде“ на Дејтон, не занима их економија, или да Додик користи да говори о немогућој држави и блокади, Вучић каже да та држава није дошла до распада. „Немојте да кукате, почните да радите. Ако радите живјећете боље“, поручио је.

Извор: Тањуг


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО