Колак била Паповићев клијент, али је кривично дјело фалсификовања застарило

Против члана владајућег СНСД-а и правника у Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/ Маје Колак Основни суд у Требињу је обуставио кривични поступак због наступања застарјелости кривичног гоњења, потврђено је у овом суду за ТребињеЛиве.инфо.

Предсједник требињског Основног суда Милан Босић у писаном одговору за наш портал је навео да је предмету против Колакове релативна застара кривичног гоњења наступила прије достављања оптужнице овом суду од стране Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

„Оптужница је и у овом случају потврђена али је оптужена уложила претходни приговор против рјешења о потврђивању оптужнице. Суд је прихватио тај приговор“, наводи се у Босићевом писаном одговору.

Колакова је била осумњичена за фалсификовање исправа у афери „Паповић“, у којој су набављани лажни рачуни и тако стицана нелегална финансијска корист.

А да појединци због застаре иако су починили кривична дјела неће одоговарати пред законом ТребињеЛиве.инфо је указао још прије двије године, када је писао о овој афери у којој су бројни појединци користили лажне рачуне професора Вукашина Вула Паповића и са њима наплаћивали углавном лажна хотелска спавања.

Иначе, у случају Паповић у току је судски процес против 16 лица.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО