Зоран Мијић Мрми по дести пут спасио живот, овај пут на терену

Зоран Мрми Мијић не престаје да шокира јавност својим дјелима. Овај хуманитарац, спортски радник, голман, јуче је по десети пут спасио живот, отргнувши једну младост из чељусти смрти.

Наиме, у Козарској Дубици играна је утакмица омладинске лиге између Борца и Љубића, када је у 15. минуту као покошен пао 17-огодишњи првотимац домаће екипе Ајдин Спахић.

Луда срећа јесте што је на утакмици био Мијић, који је утрчао на терен, и одмах му покушао извући језик, да не доде до гушења, и из другог пута је успио. Спахић је након пружене прве помоћи на самом терену пребачен у дубички Дом Здравија, затим у Болницу у Градишку, а потом и у УКЦ Републике Српске у Бањалуку.

“Из другог пута сам успио извући језик. Ајдин је кркљао, сва рука ми је од уједа, морао сам и ја у Хитну на превијање, али најважније да смо помогли дјечаку”, истакао је херој Мијић, преноси правдабл.цом.

Отац дјечака Јасмин, изразио је захвалност свима који су учествовали у акцији пружња помоћи Ајдину.

“Велика захвалност Зорану, али и свима који су помогли. Ајдин се осјећа стабилно, али из предострожности пребачен је у УКЦ Републике Српске. Најважније, да је све добро”, нагласио је Јасмин Спахић.

Тужна прича са фудбалског терена, на сву срећу са срећним крајем.

Подсјетимо, Зоран Мијић Мрми претходно девет пута се нашао ситуацији да неком спаси живот, било то на фудбалском терену или на улици.

Mрмију je 2017. године награда уручена у склопу манифестације „Личност године“, коју организују „Независне новине“, а опширније можете прочитати на ovom linku.

Независне


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО