ЗАПАЉЕНА СРПСКА КУЋА У МОСТАРУ – Власница Мирјана: У шоку сам, немам ријечи, није запаљена ни у рату (ВИДЕО)

Породична кућа на адреси Кусалова број 9 у мостарском несељу Лука на самој обали Неретве у потпуности је изгорјела јуче пријеподне.

Ватрогасци су око 11 часова добили дојаву да кућа гори и изашли су на терен, али је ватра увелико захватила унутрашњост објекта у којем је све изгорјело.

Власница куће Мирјана Спремо Јанчовска каже да је у шоку, јер ова српска кућа није била запаљена ни у рату. ”Затекла сам згариште. Пожар је подметнут. То ми је рекла и полиција која је јуче изашла на лице мјеста. Они су нашли доказе који указују да је пожар подметнут. Ја сам у шоку, немам ријечи, не знам шта да кажем”, изјавила је за Топ Портал Мирјана Спремо Јанчовска.

Она са породицом живи у Подгорици, а у Мостар долази често. Наводи да је прије мјесец и по дана неко покушао обити кућу, али да су се у том тренутку у кући налазили њихови пријатељи, што је вјероватно омело провалнике у њиховој намјери.

”Прије петнаестак дана све ствари су биле ту. Сада нема веш машине, шпорета, фриждера. Пожар је подметнут. Све је изгорјело, све је црно, језиво”, каже Мирјана.

Додаје да се у комшилуку налази још пет – шест кућа у којима нико не живи, али је запаљена баш њена.

”Наша кућа није страдала ни у рату, преживјела је пакао деведесетих. Што се комшија тиче имам коректне односе са свима. Зашто сада, не знам. Комшија који ме је позвао да јави, дошао је да обиђе своју кући и затекао је како наша гори. Мислим да је то све планирано, зашто и како не знам. Толики рат прође, до сада је све било уреду. Баш сам шокирана. Видјећемо шта ће и полиција рећи”, наводи ужаснута Мостарка.

Она очекује да ће полиција разријешити случај и пронаћи ко је запалио кућу. Напомиње да се у истом дворишту налази још једна стамбена јединица на којој је разбијен прозор и у којој се све испретурано.

”Катастрофа. Не могу вам описати како се осјећам. Не знам шта да мислим. Ја нема више гдје доћи. Молим полицију да пронађу починиоце”, наводи Мирјана.

ТОП ПОРТАЛ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Црногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“„Ана са Боана“: НОВОСАЂАНКА РАВНУ ВОЈВОДИНУ ЗАМИЈЕНИЛА ГОРДИМ ДУРМИТОРОМПоскупљење их погодило као гром из ведра неба!,,Вјесник“ 1913: Црна Гора и Херцеговина два чврста српска бедема