ВЛАДИКА ЗЛАТНОГ СРЦА Усвојио је више од 400 дјеце које су родитељи одбацили (ВИДЕО)


У доба када је корона вирус тема број један у свјетским медијима, прича о једном владици из Украјине, може знатно да уљепша дан, те и људима врати вјеру и наду у боље сутра.

ВЛАДИКА ЗЛАТНОГ СРЦА Усвојио је више од 400 дјеце које су родитељи одбацили


Наиме, владика Лонгин, већ неколико деценија води рачуна о онима којима је помоћ најпотребнија, напуштеној дјеци, од којх су нека рођена чак и са ХИВ вирусом.

За владику Лонгина Черновачког, игумана манастира светог Вазнесења у мјесту Банческу у Украјини, може се рећи да је једна од ријетких свијетлих тачака у туробном животу више од 400 малишана који се налазе или су прошли кроз сиротиште које се налази при овом манастиру, пише Блиц.

Они који су имали прилике да га упознају, за њега кажу да је живи светац, а као разлог томе наводе његову љубав и посвећеност дјеци.

Наиме, Лонгин усваја сву дјецу која су одбачена од родитеља и до сада је од њих 400, под његовим презименом, почевши од деведесетих година заведено чак 250 малишана.

Како се наводи, међу том дјецом је највећи број оних који су рођени са инвалидитетом, развојним сметњама, али нажалост, и вирусом ХИВ.

Захваљујући њему велики број малишана је склоњен са улице и изведен је на прави пут, због чега га сви они сматрају и зову својим оцем, због чега се касније, кад оформе своје породице, враћају и сами у манастир да помажу Лонгину око подизања и усмјеравања на прави пут друге дјеце.

О њему и осталим племетним монасима снимљен је и документарни филм у којем се види на који начин и са колико љубави воде рачуна о малишанима који су своју породицу и дом пронашли под њиховим кровом.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО