Братић наставља са смјенама: Тања Вујошевић на челу ОШ „Драгиша Ивановић“

У посљедњих неколико мјесеци министарство, на чијем челу се налази Весна Братић, смијенило је укупно шест директора васпитно-образовних установа

Весна Братић

Из Министарства просјете науке, културе и спорта Дану је потврђено да је за вршиоца дужности директора ОШ „ Драгиша Ивановић” изабрана наставница географије Тања Вујошевић.

Она је на тој функцији наслиједила дугогошњег бившег директора те установе Ника Раичевића, које је смијењен прије неколико дана пошто је Просвјетна инспекција у више наврата утврдила неправилности у његовом раду, пише Дан.

Осим Раичевића, Министарство просвјете, науке, културе и спорта смијенило је и директора јавне предшколске установе “Ђина Врбица” Вука Станишића такође, због утврђених неправилности у раду.

У посљедњих неколико мјесеци министарство, на чијем челу се налази Весна Братић, смијенило је укупно шест директора васпитно-образовних установа.

Прије три дана министарство је смијенило директорицу Умјетничке школе за музику и балет “Васа Павић” Зоју Ђуровић и директора Средње стручне школе “Сергије Станић” Дарка Вукчевића у Подгорици због, како су истакли, кршења одредби Општег закона о образовању и васпитању.

Министарство је прије неколико мјесеци смијенило директора Средње електротехничке школе “Васо Алигрудић” у Подгорици Веселина Белог Пићурића и директорицу никшићког вртића Радмилу Бацковић. У оба случаја одлуке су донијете пошто су инспекцијске службе утврдиле да су руководиоци кршили закон, преноси портал Волим Подгорицу.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО