Викторија и Вук  стигли у Требиње: Након пет година борбе за потомство Ђурђини и Предрагу Вукићевић се ОСТВАРИО САН

У Требиње је данас Хеликоптерским сервисом РС из Бањалуке стигла Ђурђина Вукићевић са близанцима Викторијом и Вуком, које је родила послије вантјелесне оплодње, а након петогодишње борбе за потомство.

Близанци Викторија и Вук хеликоптером стигли у завичај: Након пет година борбе за потомство брачном пару из Требиња се ОСТВАРИО САН


Аутор: Дубравка Чоловић
Ђурђина, која није крила сузе, захвалила је требињском Удружењу „Бебе“, Хеликоптерском сервису РС, Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци и свима који су помогли да оствари свој вишегодишњи сан.

– Велико хвала свима, узбуђена сам, нисам ни свјесна да смо коначно дошли кући, са нашом дјецом. Пола године, од првог новембра сам била у Клиничком центру због одржавања трудноће, било је тешко али се све исплатило – каже поносна мајка.

Отац Предраг наводи да је од прије 42 дана најсрећнији на свијету.

– Викторија и Вук су наше највеће благо, пресрећан сам јер су се наше жеље оствариле након пет година борбе са стерилитетом – истиче поносни тата, који је данас први пут видио своју дјецу.

Предсједница Удружења „Бебе“ Снежана Мисита каже да су бебе стигле у Требиње упорношћу Ђурђине и њеног супруга Предрага, али и захваљујући подршци и помоћи бројних институција и у пандемији вируса корона.

– Вукићевићи су пет година у браку, успјела им је прва вантјелесна оплодња, коју је финансирао Фонд здравственог осигурања РС. Ово је тимска подршка, градске управе, болнице и Дома здравља Требиње, као и институција на републичком нивоу- навела је Мисита.


Она подсјећа да Удружење има 146 беба и 250 парова у Херцеговини, изражавајући велику захвалност свим градским и републичким институцијама на помоћи.

Породици Вукићевић је новорођене бебе, у име градске управе, честитао је Дражен Бошковић, замјеник градоначелника Требиња, који је истакао да је у овој години у градском буџету планирано дупло више средстава за пронаталитетну политику него прошле године.

– Град Требиње реализује неколико пројеката подршке породици и пронаталитетној политицие, а једна од тих мјера је бесплатна вантјелесна оплодња. Од 2017. године ниједан захтјев није одбијен и наставићемо да пружамо подршку свим паровима који имају потешкоћа да се остваре као родитељи. У овој години у буџету је планирано 60 хиљада КМ за вантјелесну оплодњу, што је 50 одсто више него прошле године – навео је Бошковић.

Требињско Удружење “Бебе” данас је, у знак захвалности уручило икону Богородице директору Херликоптерског сервиса РС Бобану Кустурићу.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО