Сакупљено првих милион евра за лијечење малог Гаврила“Подијелите, да сви виде лијепу вест”, порука је родитеља маленог Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, седмомјесечне бебе која болује од ријетке и тешке болести, спиналне мишићне атрофије, јер је за преслатког Гашу сакупљено првих милион евра!
Ова беба тренутно се налази у највећој животној борби која кошта чак 2,5 милиона евра. На путу до свог циља, ове астрономске своте новца, малени Гаша се свакодневно мучи, радећи болне вјежбице, обилазећи љекаре…

Прва три мјесеца се лијепо развијао и напредовао. Нико није могао да наслути да ће нешто кренути по злу. Родитељи су примјетили да Гаврило престаје да помјера руке и ноге и да отежано дише, због чега су се одмах обратили љекарима.

Послије установљене тешке дијагнозе, дечак је примио прву терапију спинразе, али му је преко потребно да се подвргне генској терапији золгенсмом, пише Телеграф.

Овај предивни дечак успио је да подигне на ноге целу земљу. Поред тога што је за његово лечење лицитирана капитенска трака Кристијана Роналда за 7.5 милиона динара, хумани људи почели су да продају и своје моторе, сувенире, потписане дресове познатих спортиста…

А онда су се укључили и сами спортисти, попут голмана Црвене звезде Милана Борјана, који је на аукцију ставио свој дрес из репрезентације Канаде.

И екипа остварења “Јужни ветар” покренула је хуманитарну лицитацију за помоћ малом Гаврилу. Наиме, на аукцији се нашао комбинезон који је носи главни лик Мараш у првом дијелу филму, са почетном цијеном од 3.000 евра.

У претходних 40 дана, Србија чини све, само да би Гаша што прије сакупио астрономску своту од 2.5 милиона евра и добио најскупљи лијек на свијету – золгенсму. Сљедећа вест ће бити да је сакупљена половина новца, а од тога нас дијели још 250.000 евра, и тако све по посљедњег евра, који ће Гаврила послати по лијек.

За Гаврилову победу! Будимо хумани!

Помозимо Гаврилу!

Слањем СМС поруке: Упишимо 973 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман973 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000844014-95

Уплатом на девизни рачун: 160600000084402853ИБАН:
RS35160600000084402853SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: ПаyПал

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО