Нападнута зграда  Богословије на Цетињу, пријећено ђацима


Ректор Цетињске богословије казао је да су нападачи, између осталог, запријетили да ће поново доћи наредних ноћи

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић обратио се министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу поводом инцидента који се, како је навео у допису, догодио код те богословске школе.

Перовић је казао да је 15. априла, око два ујутру, испред зграде интерната Богословије у насељу Доње поље, група од „десетак хулигана насрнула на поменуту зграду, узвикујући псовке и пријетње и ломећи школски инвентар.“

„Поменути насилници су пријетили ђацима, вријеђали их на националној и вјерској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили преко пута улице и запалили у њима ватру. Затим су се удаљили у правцу хотела ‘Гранд’ и центра града уз повике да ће поново доћи наредних ноћи“, навео је Перовић у допису министру.

Казао је да су детаљи тог случаја пријављени цетињској полицији ујутро око 10:20 часова.

„Дежурни професор није реаговао на начин да моментално позове полицију, и то је вјероватно његов пропуст, мада с обзиром на околности може бити разумљиво да је и сам чекао да ова непријатност прође, вјерујући да ће се завршити без тежих посљедица“, додао је Перовић.

Казао је да се Секуловићу не би обраћали да није било пријетњи о понављању напада.

„Други разлог што Вам се обраћамо, и због чега ћемо о овом писму обавијестити црногорску јавност јесте наша жеља и позив (нарочито упућен цетињском грађанству) да тензије које су настале политичким и медијским манипулацијама и константним неоснованим прозивањем и критиковањем СПЦ са највиших државних адреса, а усљед актуелних друштвено-политичких збивања у Црној Гори, не би смјеле да негативно утичу на владање наше омладине и да кваре Богом благословени јавни ред и мир нашег престоног града. Управа наше школе не памти да се овакав напад на ђаке десио у посљедњих десетак година, нити је од стране наших ђака, или од стране њихових вршњака са Цетиња, било икаквих повода за тако нешто“, навео је Перовић.

Рекао је да су увјерени да ће министар предузети све из његове надлежности што би предуприједило понављање инцидента.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО