Преминуо испосник и мученик Рајко Делић

Данас је у Старачком дому у Рогатици изненада преминуо Рајко Делић, испосник и мученик из Власенице. Реакција друштва нажалост дошла је касно, па иако су комшије скочиле, покренуле акцију и потрудиле се да помогну Рајку, обезбједиле храну, лијечење и опоравак у Старачком дому, гдје је боравио последњих 15-ак дана, нажалост изненада је данас престало да куца срце исцрпљеног Рајка, Бог да му душу прости.

Радови на обнови његове незавршене куће су у току, захваљујући донацијама и добрим људима из цијелог свијета, али нажалост Рајко није дочекао да усели у свој топли дом.

Демобилисани борац прве категорије Војске Републике Српске, коме су у Отаџбинском рату погинула три рођена брата, биће сахрањен сутра у 13 часова на гробљу у Власеници.

Мученик Рајко последњих 10-ак година преживљавао је у подруму куће, без струје, воде, хране и основних услова за живот, од свега 60-ак марака мјесечног додатка. Његов син је добио отказ у локалном Комуналном предузећу због административних пропуста, а нажалост још увијек није враћен на посао. Надајмо се да ће држава и друштво исправити неправду улињену према његовој дјеци и синовима, ако нису према њему, да ће бар њима обезбједити неки посао и живот достојан човјека.

Небојша Вукановић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО