Грчка се огласила поводом најава да ће признати Косово*

Став Грчке да не признаје независност Косова је добро познат и остаје непромењен, изјавио је амбасадор Грчке у Србији Јоргос Дјакофотакис за Танјуг.

Он је тако покоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвида Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка променити став и вероватно признати Косово.

„У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању Косова је добро познат и остаје непромењен“, наводи се у писаном одговору Дјакофотакиса који је Танјугу проследила његова прес служба.

Филипс и Данијел Сервер изјавили су за РТВ „Дукађини“ да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале Косово променти своје ставове, осим Грчке.

„Грчка ће врло вероватно признати Косово. Зид који је створен тиме што пет земаља није признало Косово ускоро ће почети да се руши, када Грчка или нека друга земља одлучи да призна Косово“, рекао је Филипс.

Филипс и Сервер такође сматрају да би ставове пет земаља чланица ЕУ требало видети после окончања дијалога Београда и Приштине.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО