”Забрањено писање ЋИРИЛИЦОМ” – пошта на ћирилици НЕ МОЖЕ из Мостара

Писмена пошиљка адресирана ћирилицом и упућена на адресу у Нови Сад из Хрватске поште у Мостару вратила се пошиљаоцу у Мостар са печатом ”забрањено писање ћирилицом”.

Наиме, пошта је предата 7. априла у главној пословници ХП-а у Мостару, а пошиљаоцу се вратила данас.

”Хрватска пошта Мостар примила је коверту без проблема. Пошиљка је била препоручена с повратницом и плаћена 16,80 КМ. Данас добивам коверту назад. Збуњен питам поштара шта је у питању. Заједно закључујемо да је на коверти наљепница на којој пише ‘забрањено писање ћирилицом’ и печат Поште Загреб”, каже Мостарац који наводи да је била у питању важна пошта која је требала стићи у Нови Сада у одређеном року.

Он поставља питања да ли је у БиХ службено писмо ћирилица или није. ”Ако пошта није могла бити послана на ћирилици онда су ми то били дужни казати на пријему. Не само да сам оштећен, јер моји важни документи нису стигли и року, него сам повријеђен као човјек и шокиран”, каже шокирани Србин из Мостара који није желио свој идентитет откривати у јавности.

Контактирали смо ХП Мостар и затражили одговор на наведена питања. Одговорено је да немају портпарола, те да ће нас неко контактирати.

ТОП ПОРТАЛ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО