У Сребреници потписана коалиција Додиковог СНСД-а и бошњачких странака предвођених Бакировом СДА

Начелник Општине Сребреница Младен Грујичић и предсједник локалног СНСД-а Радомир Павловић потписали су данас коалициони споразум с представницима СДА, СБиХ и ДФ-а о сарадњи, формирању скупштинске већине и конституисању Скупштине Општине након поновљених избора у овој локалној заједници.


Након потписивања споразума актери су изјавили да ће сутра бити одржана сједница и обављено конституисање Скупштине Општине послије два неуспјешна покушаја те да ће заказати термин одржавања редовне сједнице локалног парламента, да би се извршиле кадровске промјене у складу са овим споразумом.

Економска сарадња
Представници осталих странака које имају одборнике у Скупштини опшине Сребреница нису учествовали у договорима и потписивању овог споразума.

Грујичић, који је на дужност општинског начелника изабран као заједнички кандидат, рекао је да ће он обавити разговор с њиховим представницима и одборницима и договорити даљње услове сарадње и дјеловања у интересу ове средине.

– Задовољство ми је што смо дошли до договора и показали да смо одговорни и да се ми овдје можемо договорити, уколико нема негативних утицаја са стране – навео је Грујичић.

Он је нагласио да се споразум у највећој мјери односи на економску сарадњу и да је, без обзира на задовољство или незадовољство распођелом руководећих позиција, у интересу свих економски напредак и стварање бољих услова живота, што треба да буде циљ свих политичких партија.

– Као заједнички кандидат српских странака, потписаћу посебан споразум са свим српским политичким партијама, како би све странке које су мени дале подршку биле заступљене у структурама јавних установа и општинске управе у Сребреници – објаснио је Грујичић.

Извор: Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО