Стотине људи на терену након нестанка дјевојчице Кјаре (8) код Котора

КОТОР – У Црној Гори и даље трагају за осмогодишњом дјевојчицом Кјаром, која је јуче нестала на подручју Котора, преносе медији.

Дјевојчица се наводно, није предвече вратила кући, док су то учинила сва друга дјеца са којима се она играла.

Њени родитељи су прво сами покушали да је пронађу, а када у томе нису успјели, позвали су полицију и ватрогасце.

Потрага се одвија на подручју Кавча. Кјару тражи пар стотина људи – ватрогасаца из Котора и Тивта, добровољаца, ловци и обични грађани који се масовно јављају да помогну.

Командир Службе заштите и спашавања Котора Максим Мандић који координише акцијом, казао је да се очекује и долазак паса-трагача Управе полиције Црне Горе.

У потрагу су укључени и припадници јавних служби Тивта и Котора а претражује се читав југоисточни реон брда Врмац, као и Тиватско поље према Ловањи, Градиошници и Радановићима.

У трговинама и на бензинским пумпама у овом дијелу Тивта и Котора јутрос су дијељени вишејезични плакати са Кјарином фотографијом и позивом свима да помогну у проналажењу дјевојчице.

Према ријечима Мандића, Управа поморске сигурности је учесницима акције трагања за Кјаром на располагање ставила и специјалне термовизијске камере које „виде“ у мраку и кроз шумски густиш детектујући топлоту коју емитује људско тијело.

Мандић је казао да уколико потрага до вечерас не уроди плодом, у њу ће бити укључени и припадници Војске Црне Горе, а можда и помоћ специјалних тимова из иностранства, а каква је већ понуђена из Хрватске.

Ђевојчица је у понедељак предвече посљедњи пут виђена код просторија МЗ Кавач, откада јој се губи сваки траг. Потрага за њом је трајала све до два сата иза поноћи и настављена је јутрос у зору.

Како пише Котор ТВ, мала Кјара говори енглески језик.

„Молимо грађане да уколико примете дете слично опису контактирају полицију на број 122 или ватрогасце на број 123“, преноси Котор ТВ.

(Телеграф.рс)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО