ПОТВРЂЕНО пронађена дјевојчица Кјара!!!


Дјевојчица је нађена у шумарку између тунела Врмац и објекта КИПС-а у индустријској зони Котора


Осмогодишња дјевојчица Кјара, за којом се од синоћ трагало на подручју Кавча пронађена је, потврдио је предсједник Општине Котор Владимир Јокић.

„Вијестима“ је речено да је дјевојчица исцрпљена и да је пребачена у болницу на љекарски преглед. Дјевојчица је нађена у шумарку између тунела Врмац и објекта КИПС-а у индустријској зони Котора.

Спасиоци су прво пронашли играчку у близини азила за напуштене животиње у Кавчу, што их је упутило да сузе рејон потраге и ускоро је дјевојчица пронађена у шипражју, у шуми која је од азила удаљена 600 до 700 метара ваздушне линије.

У потрагу за дјевојчицом, на позив Оперативног штаба за заштиту и спашавање Котор, одазвао се велики број грађана.


У акцији потраге и спашавања учествовали су ватрогасци из Котора, Тивта, Херцег Новог и Будве, као и припадници ДВД Пераст, Кртоли, Бока, Бијела, Тиват и Луштица, припадници комуналних полиција и инспекција Котора и Тивта. У акцији учествују припадници Управе полиције, специјалне јединице са псим трагачима, јединице граничне полиције са термовизијском опремом. У потрагу се данас послијеподне укључило и 11 припадника Морнарице ВЦГ са два теренска возила и медицинским тимом. „Огроман број грађана је дало немјерљив допринос овој акцији и овим путем им се захваљујемо“, саопштили су из оперативног штаба.


Претраживао се читав југоисточни реон брда Врмац, као и Тиватско поље према Ловањи, Градиошници и Радановићима.

У трговинама и на бензинским пумпама у том дијелу Тивта и Котора јутрос су дијељени вишејезични плакати са Кјарином фотографијом и позивом свима да помогну у проналажењу дјевојчице.

Према ријечима командира Службе заштите и спашавања Котора Максима Мандића, који је координирао акцијом, Управа поморске сигурности је учесницима акције трагања за Кјаром на располагање ставила и специјалне термовизијске камере које „виде“ у мраку и кроз шумски густиш детектујући топлоту коју емитује људско тијело.


Мандић је раније казао да је помоћ у потрази понуђена и из Хрватске.


Дјевојчица је нестала у понеђељак предвече и посљедњи пут је виђена код просторија МЗ Кавач.

Потрага је за волонтере и грађане била обустављена синоћ око два сата и настављена је јутрос на зору, али је отежавала јака киша која већ сатима пада у Боки.

Ипак током цијеле ноћи за Кјаром су на терену трагали професионални ватрогасци и друга адекватно обучена лица.

Дјевојчица се наводно, није предвече вратила кући, док су то учинила сва друга локална ђеца са којима се она играла. Њени родитељи су је прво сами покушали пронаћи, а када у томе нису успјели, позвали су полицију и ватрогасце.

Припадници Службе заштите Тивта позив су добили око 20 часова од када су се придружили колегама из Котора у акцији претраге терена у Кавчу.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО