Кошаркаш Јусуф Нуркић почетак рамазана честитао сликом џамије Анте Павелића

Вјерници муслимани су на разне начине обиљежили улазак у мјесец рамазан, многи разним објавама на друштвеним мрежема. У крајност је отишао, као и обично, најбољи бх. кошаркаш и звијезда Портланд Траил Блазерса Јусуф Нуркић објавивши фотографију џамије у Загребу из времена НДХ.

Нуркић је на Твитеру објавио фотографију тадашње џамије поглавника Анте Павелића, уз кратак коментар у којем наводи вријеме фотографисања и локацију импозантног објекта.

“Јусуфе, јел било других џамија? Да си ставио џамију из свог џемата нико ти ништа не би замјерио, а добро знамо ко је Анте Павелић и НДХ…”, само је један од коментара испод објаве.

Џамија с фотографије је носила име поглавника Анте Павелића. Поглавникова џамија, некадашња џамија у Загребу, у највећој мјери симболизира улогу и позицију муслимана у фашистичкој Независној држави Хрватској.

Налазила се у згради данашњег Дома хрватских ликовних умјетника. Зграда, у којој је послије отворена џамија, отворена је 1938. године под именом Дом ликовних умјетности краља Петра I Великог Ослободиоца. Трг на којем је био, носио је исто име. Дом је благословио надбискуп Алојзије Степинац, а у џамију га је преуредио др. Анте Павелић, наводи онлине енциклопедија.

Извор: Klix.ba, Фото: YоуТубе, printscreen


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО