Суспендовани полицајаци који су претукли младића у Мостару (ВИДЕО)

У Мостару су двојица полицајаца протеклог викенда претукли младића, који је рекао да је само кршио прописане епидемиолошке мере.

Младић је, уз снимак догађаја, написао да су га полицајци након премлаћивања пред улазом у зграду у којој станује одвели у станицу, након чега су га, уз прекршајни налог због кршење мјере полицијског часа, пустили, преноси портал Поглед.ба.

Како се наводи, младићу је током ноћи позлило и примљен је у болницу, гдје су му констатоване повреде.

МУП Херцеговачко-неретванског кантона није се огласио поводом тог догађаја.
Полицајци који су брутално претукли младића у Мостару удаљени су с дужности, односно суспендовани, а случај је предат Тужилаштву.

Ова информација потврђена је из МУП-а ХНК, који је најоштрије осудио брутални напад који је саблазнио ширу јавност.

„Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона најоштрије осуђује брутални испад полицијских службеника који се догодио 10. априла 2021. године у 23:05 сати, а за који нема оправдања“, наводе из МУП-а ХНК.

Истичу да се ради о класичном примјеру прекорачења овлаштења и полицијског кодекса, због чега се дубоко извињавају цјелокупној јавности, а посебно младићу према којем се поступало на тај начин.

„Двојица полицијских службеника су одмах удаљени с дужности, покренута је унутрашња истрага у којој ће се истражити сви аспекти овог понашања те утврдити постојање елемената казнене одговорности полицијских службеника“, наводе из МУП-а ХНК.

Наглашавају да је почетна информација о догађају прослијеђена Тужилаштву ХНК.

„Оваквом понашању и оваквим особама не може и не смије бити мјесто међу полицијским службеницима“, поручују из МУП-а ХНК.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО