Огласио се претучени младић: Извинио сам се, понудио платити казну, али су они кренули са ударцимаСлавен Блажевић (30) којег су двојица полицајца у суботу навече претукли пред улазом зграде у којој живи ангажовао је адвоката и покренуће приватну тужбу.

Говорећи о детаљима и разлозима напада, који је згрозио јавност и изазвао бројне осуде и реакције, Блажевић је устврдио да се враћао кући од пријатеља који живи у сусједној згради.

– На путу према кући примијетио сам да се зауставља полицијско возило мало подаље од мене и у том тренутку сам пожурио ући у зграду свјестан да сам прекршио мјеру забране кретања и како би избјегао могућу казну. Међутим, полицајци су ме сустигли тачно испред зграде. Даље се на снимци види све што се догодило. Испричао сам се што сам прекршио полицијски сат, понудио да платим казну, но они су кренули с ударцима. Након тога одвели су ме у полицијску станицу. У полицијском возилу сам им већ у неколико наврата напомињао да се не осјећам добро. У полицијској станици су написали прекршајни налог на којем је писало да сам прекршио правило кретања. У прекршајном налогу нигђе нису споменуте повреде, само пише да сам прекршио кретања од 21 до 5 сати. Након што су написали прекршајни налог пустили су ме да идем кући пјешке – испричао је Блажевић за Поглед.ба.

Навео је и да је тражио да га одвезу на ЦУМ, али се то није догодило.

– Само су ми рекли да идем кући. Пуштен сам да шетам градом и на тај начин опет кршим полицијски сат, свјестан да ме опет може неко зауставити и поново легитимисати. Након тога отишао сам на хитни преглед, сам, јер се нисам осјећао добро. Чак сам, док сам ходао до куће, повратио неколико пута – испричао је он.

Како нам је речено из СКБ Мостар, након обраде на ЦУМ-у, младићу су утврђене лакше тјелесне повреде те је отпуштен на кућно лијечење.

Подсјетимо, из МУП-а ХНК су поводом овог догађаја навели да се ради о класичном примјеру прекорачења овласти и полицијског кодекса.

Из Тужилаштва ХНК су потврдили да је у вези овог случаја формиран предмет те да су од МУП-а ХНК затражене све информације.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО