Владика Димитрије – Чувајте се короне, пазите једни на друге, у Болници је као да је рат

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије позвао је народ Херцеговине да се чува од вируса корона и да пазе једни на друге.

Он је, служећи на Благовијести Свету архијерејску литургију у Херцеговачкој Грачаници, јер је овај храм посвећен Благовјештењу пресвете Богородице, истакао да срцу човјечијем нема ништа драже од благовјештења и ријечи божије, али човјек мора да чува и дух тијело.

Владика Димитрије је позвао народ и да се моли за пацијенте на Ковид ођељењу Болнице Требиње, али и све обољеле од корона вируса.

“Пазимо једни друге, благо се опходимо једни према другима и молимо се за ове људе на ковид ођељењу наше требињске Болнице и посвуда, јер, ако је негђе присутан Христос, и то распети Христос – то је на том ковид ођељењу, међу тим људима”, апеловао је владика Димитрије.

Поредећи ситуацију у Болници Требиње са библијским сценама, у којим су поред крста остали ријетки Христови ученици и вјерне жене које се нису хтјеле разићи са Голготе, он је казао да медицински радници исто тако пазе ковид болеснике и не разилазе се.

“Јуче је био баш тежак дан, као да је рат. Људи се боре за посљедњи уздах и то кад видиш – претрнеш, али они су невјероватно храбри, невјероватно паметни, невјероватно способни, тако да се требамо молити за све њих и пазити једни друге у овом времену, јер ће и ово проћи, благодаћу божијом и трудом медицинара, а јављају се и вакцине”, истакао је владика Димитрије.

Испред Херцеговачке Грачанице је преломљен и славски колач.

Nezavisne novine


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО