Владика Јован: “Наравно да сам се вакцинисао, побогу”

Не вјеровати у вакцину исто је што и не вјеровати у то да је земља округла, поручио је владика пакрачко-славонски Јован гостујући у јутарњем програму на Тв Прва.

Постоји оно што се зове здрав људски разум. Да нема вакцине имали бисмо мале, велике богиње, читав низ болести од којих се умирало више него данас од рака. И данас чим се опустимо, чим ослаби вакцина туберкулоза се враћа. Једино што све те болести држи од нас далеко је вакцина, оно што је медицина пронашла и на чему смо јој захвални – започео је причу владика, пише Блиц

Нагласио је да је свестан да је проблем то што је вакцина морала да буде развијена брзо, али да немамо други избор, она је једини излаз из ове ситуације.

– Ова болест однијела је патријарха, митрополита Амфилохија, владику Атанасија, владику Милутина и ми осим вакцине немамо другог избора.

На питање да ли су се он и његови најближи вакцинисали одговорио је кратко:

– Наравно, побогу.

Рекавши да не разумије антиваксере и људе који негативно реагују на вакцину, упоредио је њихова уверења са увјерењима оних који верују да је земља равна плоча, а за њих је имао само једну поруку: “Нека оду у болнице и нека виде”.

– Здраворазумски људи не могу да разумију ни да неко прича да је земља равна. У 15. веку монах Никон Јерусалимац рекао је да неки глупи људи тврди да је земља равна плоча и да седи на 7 радвних стубова, а још су Стари Грци знали да је облика јајета – упоредио је владика.

Кратко се осврнуо и на стање у Хрватској, гдје каже да још увек нема довољног броја вакцина и да људи зато долазе у Србију да се вакцинишу.

– У Хрватској је сложено јер зависи од туризма. Они све чине да би могла да прихвати бар део туриста. Сад најављују велики број да треба да стигне из Европске уније, 100.000 недјељно, али тек ћемо видјети шта ће са тим да буде.

Бука


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО