Ко је Владимир Лепосавић – министар чију је смјену затражио Кривокапић?

Прочитајте званичну биографију актуелног министра правде, мањинских и људских права, Владимира Лепосавића

Др Владимир Лепосавић

Владимир Лепосавић, актуелни министар правде, мањинских и људских права, је рођен 24. августа 1984. године у Бару, у тадашњој СР Црној Гори, односно СФР Југославији. Дипломирао је 2008. на Правном факултету Универзитета у Београду са просјечном оцјеном 10. Троструки је добитник награде Универзитета у Београду за стручне радове у области правних и економских наука.

Стипендиста је фондације Роберт Шуман и добитник престижне Фулбрајтове награде за постигнуте академске и професионалне резултате. Специјализовао се за област међународних људских права на Правном факултету у Вашингтону, а докторирао из области међународне заштите мањина 2016. на Правном факултету Универзитета у Београду.

2006. године служио је као правни помоћник у канцеларији Високог комесаријата Уједињених нација за избјеглице у Београду, пружајући помоћ избјеглицама и интерно расељеним лицима. Другу правну помоћ пружао је као адвокат приправник за двије београдске адвокатске канцеларије од 2007. до 2009. године.

Владимир Лепосавић

Од 2007. до 2008. радио је као адвокат приправник у адвокатској канцеларији Wolf & Theiss, а од 2008. до 2009. радио је као адвокат приправник у адвокатској канцеларији Карановић & Николић.

Од 2008. ради као асистент предавач на Правном факултета Универзитета Медитеран у Подгорици, а у периоду 0д 2016. – 2018. радио је као предавач у звању Доцент на Факултету за пословне студије и право Универзитета Унион – Никола Тесла у Београду.

Аутор је двије монографије и неколико научних студија и чланака из области међудржавног права и међународних људских права. У издању Матице српске — Друштво чланова у Црној Гори објављена је његова књига „Ухваћени у вршењу својих права“, која је за кратко време привукла пажњу научне, стручне и шире јавности.

Члан је правног тима Митрополије црногорско-приморске у оквиру којег се борио за одбрану светиња Српске православне цркве које је угрозио Закон о слободи вјероисповијести.

Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО