Лукач – Увијек постоји опција да се уведе полицијски час

Увијек постоји опција да се уведе полицијски час ако то околности буду захтијевале. Константно се прати епидемиолошка ситуација, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач гостујући у Дневнику плус РТРС-а.

Лукач је нагласио да је много заражених и нажалост, преминулих.

  • Погоршана је епидемиолошка ситуација у нашем окружењу и другим европским земљама, а то доприноси томе да се доносе тешке одлуке. То нам утиче и на економију, али на првом мјесту су нам животи људи – истакао је Лукач.

Републички штаб за ванредне ситуације, наводи Лукач, свакодневно сагледава шта се дешава и у складу с тим доноси и одређене одлуке.

Лукач је упозорио да ће сви грађани који не поштују епидемиолошке мјере бити санкционисани.

  • Многи грађани који то нису осјетили на својој кожи не примјењују све потребне мјере да би сузбили пандемију. Није то тако само код нас. У принципу, грађани не воле да буду закључани, не воле ограничења. Људи су навикли да буду слободни, али ово сада су специфичне околности гђе морамо да примјенимо нека ограничења и грађани морају да их поштују – истакао је Лукач.

Лукач се нада да неће бити потребе за увођењем полицијског часа, али наглашава да се у другим европским земљама и нашем окружењу примјењују и те методе.

RTRS


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО