Сјећате се породице Елез из Гацка – УСЕЛИЛИ СУ У НОВУ КУЋУ!

Срби за Србе:Покренули Републику Српску и породицу Елез из Гацка уселили у нову кућу!

Покренули смо Републику Српску и породицу Елез уселили у нову кућу!

„Републико Српска покрени се!” био је наш позив којим смо позвали све наше суграђане да се укључе у акцију помоћи породици Елез из Гатачког поља код Гацка. Република Српска покренула се на прави начин! Од Гацкa, Требиња, Билеће, Невесиња на југу, преко Источног Сарајева, Бијељине, Бања Луке, до Приједора и Козарске Дубице на сјеверозападу наше земље – сви су се одазвали и крајем прошле године породицу смо уселили у њихов нови дом.

Но није се само Република Српска покренула. Велики број наших донатора широм свијета одазвао се нашем позиву, на чему им дугујемо велику захвалност, јер је ова акција због долазеће зиме морала да буде експресна и на крају, хвала Богу била је и више него успјешна, а укупна вриједност испоручене помоћи износила је 86.089,14 КМ.Слике говоре више од ријечи, мада је и сликама и ријечима тешко описати срећу на лицима малих Елеза, али и доброту, гостопримство и захвалност мајке Драгане за спроведену акцију.

Овдје ћемо само пренијети утиске наших волонтера са завршне посјете породици, коју смо спровели првих јануарских дана ове године, како бисмо барем на овај начин нашој великој армији људи која нас прати и подржава све ове године дочарали радост коју затичемо код породица, нако успјешно спроведених акција.
У раним јутарњим часовима чланови организације Срби за Србе стигли су у Гатачко поље, у град Гацко, код вишечлане породице Елез. Хладноћа јануарских раних дана је угријала чланове у новом дому породице Елез. Породицу води, одгаја и храни мајка Драгана. Њен супруг упокојио се прошле године и од тада сав терет породице стоји на овој храброј жени. У новом дому данас живе мајка Драгана и њене три ђевојчице: Ангелина (8), Евгенија (6), Екатарина (3) и два ђечака: Павле (7) и Василије (1). Топлом разговору чланова организације са породицом придружио се и свештеник Александар из Требиња, из наше пријатељске хуманитарне организације „Свети Вукашин”, а која ђелује у оквиру Епархије захумско-херцеговачке и прморске и који је донио поклоне у виду пакетића за Драганине малишане, као и скромни новчани прилог за Божићну трпезу. Разговор се одвијао у тону да се акцентовало на пролазности овоземаљског живота и да треба много смијеха дати нашим свакодневним бригама. За Драгану и њене малишане једна брига је сада мање. Новоизграђена кућа опремљена је кухињом, новим намјештајем у дневној соби, новим подом, столаријом, опремљеним ђечијим собама, купатилом и демит фасадом. Ђечија радст се прелама новим зидовима. Циљ је успјешно завршен. Елези у Гатачком пољу имају нови топли дом у зимским данима. Мајка Драгана испуњена широким осмјехом и топлим ријечима захвалности испратила је са прага своје нове куће чланове организације. Неизмјерна захвалност иде свим донаторима и људима који су помогли да се Елези уселе у нови дом. Благодарни смо што је још једна овако велика акција завршена. Идемо још јаче у новој календарској години. Са благодарношћу на успјесима у години вируса који је иза нас. Само великим залагањем организације Срби за Србе новоизграђени дом породице Елез данас игледа завршено и ново. Зато хвала свима!


Породици Елез не можемо да накдокнадимо губитак, нити смо могли да прођемо заједно кроз тежак период који је иза њих, но учешћем у овој акцији и одазивањем на наш позив, велики број људи показао је да саосјећа са породицом и да ће бити ту кадгод устреба, као и да смо сви ту заједно једни за друге и да заједно крчимо пут који је испред нас.За крај пренијећемо ријечи утјехе оца Александра из Требиња, да Бог допушта преране одласке наших највољенијих како бисмо очи увијек држали окренуте ка небу и како бисмо са радошћу чекали, да се једног дана кад за то дође час, заједно сретнемо са њима и радујемо у Царству небеском.

Срби за Србе


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО