ОЧИТАЛИ ЛЕКЦИЈУ ПОЛИТИЧАРИМА Млади Бањалучани се организовали и очистили Трг Крајине


У Бањалуци се данас причало углавном о смећу, које се не одвози, јер буџет Града није усвојен. Док неки само причају, други су одлучили да ураде нешто по том питању.

ОЧИТАЛИ ЛЕКЦИЈУ ПОЛИТИЧАРИМА Млади Бањалучани се организовали и очистили Трг Крајине


Неколико младих Бањалучана је, револтирано смећем које данас прекрива скоро све јавне површине у граду, “заврнуло рукаве” и прихватило се посла.


– Нисмо могли да вјерујемо како изгледа центар града. Без обзира на разлоге, то је нешто што никако нисмо могли да равнодушно гледамо, па смо неколико пријатеља и ја купили рукавице, кесе за смеће и бацили се на посао – рекла је једна насмијана дјевојка.

Нису, каже, чланови никаквог активистичког покрета, странке или удружења, него становници града који не могу да гледају отпад по његовим улицама, а да ништа не ураде.


Видјевши шта раде, придружило им се још неколико пролазника, углавном младих и за неколико минута неколико десетина великих црних кеса за смеће било је препуно флаша, папирних шоља од кафе, конзерви и другог отпада.

Из Чистоће је данас потврђено да се одвози само смеће из домаћинстава, а јавне површине остаће неочишћене док се градске власти не договоре око буџета. Или док они на којима “свијет остаје” не одлуче другачије, пише Мондо.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО